Angst

Angst er en af de mest udbredte psykiske sygdomme. 

Angst er en af de mest udbredte psykiske sygdomme i Danmark. Der findes ingen præcise tal for, hvor mange danskere, der har angst. Men alle undersøgelser tyder på, at angst er udbredt.

Angst vurderes til at være den hyppigst forekommende psykiske lidelse, hvor 350.000-400.000 voksne danskere har symptomer svarende til kriterierne for angst.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er angst den næsthyppigste årsag til, at danskerne henvender sig på de psykiatriske skadestuer og den tredje hyppigste diagnose, der stilles, når danskerne går til lægen. Flere kvinder end mænd får en angstdiagnose.

Vi kender alle til angst i en eller anden grad. Men for nogle bliver angsten langvarig og så intens, at de oplever en lammende fornemmelse, der hæmmer dem i at gøre almindelige dagligdags ting.  

I Access Consciousness®️ ser man anderledes på på følelser, tanker og emotioner/stemninger.

  • Vi tænker at følelser, tanker og emotioner/stemninger er energi og vi opfatter 
  • Vi tænker at vi er forbundet i denne verden og derfor fanger hinandens følelser, tanker og emotioner/stemninger.

Kender du det at komme ind i et rum og så ved du godt at nogle har været oppe og skændes?

Da vi var små var vores første sprog energi, vi prøvede at forstå verden ud fra de voksne der var omkring os. Hvor mange gange har du ikke fornemmet noget og så fået at vide at “Nej, der er ikke nogen der er sure her”, Hvad nu hvis alt det du fornemmede om andre var rigtigt.

Det vi istedet har gjort er at vi har gjort os selv forkerte og når vi så fornemmer noget, har vi lukket det ind i vores krop og gjort det til vores eget, hvad hvis det ikke er vores eget? Også selv om det opleves i vires egen krop.

Hvis man kommer fra et hjem hvor angst, depression, vrede, eller andre følelser har præget dit hjem bliver disse følelser “normale” at gå ud i verden med, og du vil reagere på verden med angst, depression, vrede. Men i første omgang var det jo slet ikke dine – Hvad hvis du kunne være i verden og være dig?

Hvad nu hvis du er så sensitiv at du fanger den stemning folk omkring dig i dag er i – frem for at du er i verden med den du er?

En af de ting jeg har studeret er små børn som bliver født, de har ikke angsten, de vågner op og er glade og vil ud og lege/leve.

Den anden ting jeg har kigget på er hvor meget vi bliver kastet ud i hvor meget der er at være bange for:

Vi lærer at vi skal være på en bestemt måde for at kunne passe ind, vi skal lære at sidde stille ellers er det forkert, vi må ikke tale når læren snakker, vi skal vente med at komme på toilettet, vi skal svare det rigtige på spørgsmålene, vi skal lege på bestemte tidspunkter. Vi skal opføre os på en bestemt måde for at vores nærmeste er glade for os. Vi skal lære tingene på en bestemt måde for at kunne få et job og mange mange flere ting.

Intet handler om at være os og intet handler om at alt det du er, er lige præcis det du skal være.

Hvor mange af os har prøvet at være det som vi fik at vide var det rigtige, og hvor lang kommer man så væk fra den man i virkelighede er?

Hvad nu hvis du i virkeligheden ved alting som du er?

Når nu du er kommer langt væk fra dig selv ved du heller ikke at de følelser som du oplever er nogle du har lukket ind i din krop for at forstå verden omkring dig, men de er ikke dine.

Det som jeg gør og som har hjulpet mig til at blive bevidst om hvad der er mit og hvad det er andres er det som jeg har lært i mit virke i Access Consciousness®️ Jeg laver sessions og underviser mennesker til at vide at de ved – også til at vide at angsten ikke er deres