Autisme

Er du autist?

Jeg var til en Access Bars session, behandleren spurgte mig og min krop sagde ja…. Jeg svarede “Det har jeg aldrig hørt før”.

I sessionen var jeg lige blevet lært at det der opleves som rigtigt for mig gjorde mig let og det der ikke var rigtigt for mig gjorde mig tung, så denne lethed jeg havde på spørgsmålet var jo min sandhed.

Jeg har selv i mange år arbejdet med mennesker med forskellige diagnoser og vidste hvordan man definere autisme i denne verden, og ud fra det min krop gjorde mig bevidst om synes jeg jo ikke jeg passede til autismekategorierne

Men noget havde fået vækket min nysgerrighed og derfor bestemte jeg mig for selv at lære Access Bars behandlingsformer og gik videre fra det ene kursus til det andet for at finde ud af mere.

Jeg har her 9 år efter fået en helt anden viden om Autisme eller egentlig om alle mennesker. Ingen af os er ens og heldigvis har jeg bibeholdt min nysgerrighed på mennesker, hvilket vil sige at jeg altid er i spørgsmålet “Hvem er du.” Det jeg så har oplevet er:

At jeg fanger alle informationer, jeg fanger alt det folk ikke siger, jeg fanger når det de siger ikke matcher det de mener. Jeg fanger hurtigt hvad folk vil sige og derfor “kan jeg kede mig” når folk bliver ved med at fortælle det samme på forskellige måder, ikke for at være uartig men jeg er allerede videre til noget andet – og i dag har jeg nogle redskaber til at være mere i nuet. Jeg mærker alle stemninger, i dag ved jeg så de er ikke mine egne.

Jeg har erfaret at min hjerne virker anderledes, der er ikke noget i vejen med mig, for mig er det bare sådan at når folk taler eller jeg læser noget så for jeg en masse information.

Jeg oplever også at jeg skal flytte ting, før i tiden gjorde jeg det forkert, idag ved jeg at jeg oplever ro når jeg gør det – hvad nu hvis jeg faktisk interagere med tingene og ved de vil flyttes, det ved jeg de vil i dag.

Jeg har en baggrund med bachelor i ernæring og i starten var det for at finde ud af hvad mad indeholder idet jeg på det tidspunkt havde et barn som ikke kunne tåle en masse ting, jeg begyndte at lave en masse mad og senere underviste jeg andre i det…. Jeg er altid gået op i smag og vidste ikke at andre ikke var ligeså nørded som mig. Jeg kan huske som barn at nogle smage var meget tydelige for mig og der var bestemt ting jeg ikke kunne lide. Jeg arbejdede senere med unge som ligeledes gav kraftigt udtryk for at der var ting de ikke kunne lide….. Dette ved jeg nu handler om at jeg har en ret oplevelse af smage og der er simpelthen ting som min krop ikke ønsker, denne viden er noget jeg i dag bringer videre med mig når folk snakker om kræsenhed, hvad nu hvis din krop bare viser dig hvad den ikke vil have, og det er helt i orden.

Jeg ved i dag at hvis jeg på nogen som helst måde gør hvad folk mener om mig eller andre eller noget virkeligt så låser jeg deres meninger ind i min krop – min verden. Jeg ved så også at jeg kan lette det ved at få kørt mine Bars (Access Bars punkter) og deruden er naturen et sted jeg fyldes op. 

Jeg stiller i dag spørgsmål til alt hvad jeg oplever i mig, Hvad er det? er det mit? Kan jeg gøre noget ved det? Kan jeg forandre det? Og hvordan kan jeg forandre det?

Jeg ved at den jeg er og den måde jeg ser verden på er et bidrag til verden, jeg skal ikke være noget andet. 

Før i tiden gjorde jeg mig selv forkert og prøvede at”tænke” og “være” ligesom andre, det gør jeg ikke i dag. I dag ved jeg det er styrker jeg har og hvis jeg viser verden hvem jeg er, så kan de også være i verden på den måde de i virkeligheden er.